Better-E Projesi

Image
E-öğrenmenin özellikleri modern bir toplumda öğrenme gereksinimlerini karşılar ve işletmelerden ve eğitimden büyük talepler doğurur (Wu ve diğerleri, 2006). Bir öğrenme paradigması olarak E-Öğrenme de Yaşam Boyu Öğrenmeye yöneliktir ve Europa 2020 stratejisinin mesleki eğitim ve öğretim olarak, yani sosyal içerme ve uyum hedeflerine ulaşmada karşılaştığı zorluklara yanıt verir (Resmi Gazete, 2011). E-öğrenme örgün eğitimi (ikinci şans eğitimi) erken terk edenler için yaşam boyu öğrenme fırsatlarına erişimi kolaylaştırır. E-öğrenme yaklaşımı kullanıcı merkezli olup, öğrencinin ihtiyaçlarına, erişilebilirliğine ve özel öğrenme ritmine uygundur. Bu metodoloji zaman ve mekanın önündeki engelleri yıkıyor. Her zaman, her yerde. Büyük merkezlerden (okulların olduğu yerlerde) uzakta yaşayan, okulların çalışma saatleri boyunca çalışanlar, okula gidemeyen engelli olanlar, güvenli kurumlarda bulunanlar, nadiren hasta insanlara, ve ayrıca ulaşılması zor diğer gruplara da. CEDEFOP'a (2012) göre, e-öğrenme sağlayıcılarının mali kârı geçen yıl% 70 artmış ve günümüzün öğrenme bağlamındaki öneminin kanıtını göstermiştir. Dünya genelinde, e-öğrenme piyasası% 35.6 büyüme oranına sahiptir (Sun ve ark., 2008). Ancak başarısızlıklar vardır: e-öğrenmeyle ilgili küresel iyimserliğe rağmen e-eğiticilerin kendine güven eksikliği vardır. Öğretmenlerin ve eğitmenlerin yaklaşık% 32'si kendi yeterliliklerini “zayıf” olarak değerlendirmekte ve sadece% 17'si “çok iyi” pedagojik BİT becerilerine sahip olduklarını belirtmektedir (CEDEFOP, 2012). Bu hazırlıklı olmama hissi, belki de pek çok eğiticinin içeriği çevrimiçi hale getirmekle sınırlı kalmasının ve dijital ortamdan yararlanmamasının sebebidir. Bu, öğrencilerde e-öğrenmenin erdemleri hakkında endişeler yaratır ve hayal kırıklığına yol açar (Sun ve diğerleri, 2008; Wang, 2003; Arbaugh ve Duray, 2002; Thurmond ve diğerleri, 2002). Yanıt olarak, birçok kullanıcı ilk deneyimlerinden sonra çevrimiçi öğrenimlerini durdurur ve yüksek yıpranma oranlarına neden olur (Wang ve ark. 2003).
Öte yandan, e-öğrenmeden tam olarak yararlanamayan, okulu erken bırakan özel bir potansiyel kullanıcı kategorisi, sosyal dışlanma riski altındaki kişiler var. Avrupa politikaları ve mevzuatı, herkes için eşit fırsatlar sağlamak, vatandaşların ekonomik, sosyal ve kültürel yaşama tam katılımına katkıda bulunmak ve potansiyellerini hayata geçirmelerini sağlamak için işgal ve istihdamın önemli önemini kabul etmiştir. Eğitim, sosyal dışlanma riskini önlemek, insani gelişmeyi sağlamak ve kapsayıcı bir toplumu teşvik etmek için kilit bir unsurdur. Avrupa mevzuatı, herkese fırsat sağlayan ve dışlanma riskini en aza indirmek isteyen kapsayıcı bir dijital toplumu teşvik ederek "herkes için bilgi toplumu" öngörmektedir. Bu stratejiye dayanarak, Avrupa Konseyi dijital ekonomiyi geliştirmeyi amaçlayan beş yıllık bir strateji olan "i2010 - Avrupa Bilgi Toplumu 2010" u başlattı. İçerme ve yaşam kalitesinin itici gücü olarak Bilgi ve İletişim Teknolojisine (BİT) odaklanan açık ve rekabetçi bir dijital ekonomiyi teşvik eder.
Bu nedenle, ele alınması gereken iki önemli sorun var: birincisi, iyi yapılandırılmış e-öğrenme kursları oluşturmada e-eğiticilerin hazırlık eksikliği; Öte yandan, Avrupa politikalarının temel amaçlarından biri olan sosyal içerme sağlamak için risk altındaki kişilerin öğrenmelerini geliştirmek istiyoruz.
Proje aşağıdaki özel hedeflere sahiptir:
Teknolojik gelişmeleri ve toplumsal zorlukları birleştirerek küresel anlamda e-Öğrenimi geliştirin.
Sosyal engelleri azaltarak daha iyi e-Öğrenme oluşturun.
"Ulaşılması zor" gruplara hitap etmek ve aralarında işgücü piyasası ve katılımı ve Avrupa vatandaşlığı konusunda daha iyi beceriler geliştirmek için e-Öğrenim araçları ve metodolojileri (teknolojik ve kavramsal ilgili ve değerlendirme ile ilgili araçlar ve metodolojiler) geliştirin.
E-Öğrenim teklifini katılımcı ülkeler arasında, "ulaşılması zor" kitlelerin yakınında ve genel olarak halkın yakınında mümkün olduğunca yaygınlaştırın.
Eğitim ve öğretim alanındaki yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, test edilmesi ve uygulanmasının desteklenmesi.
İnsanları eğitim yoluyla güçlendirmek.
E-öğrenme sağlayıcılarının e-öğrenme ortamlarının sorunları ile baş etmelerine ve bunları daha kolay aşmalarına yardımcı olun.
Öğrenmeyi dışlanan ve ulaşılması zor kişiler için daha erişilebilir hale getirmek.
Hariç tutulan kişilere yönelik temel yeterlilik ve beceri eğitimi düzeyini iyileştirmek.
E-Öğrenimin uluslararası ve kültürler arası boyutlarını geliştirmek.
E-öğrenme alanında yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, test edilmesi ve / veya uygulanması.
Bu proje, geniş ve geniş kapsamlı faaliyet alanlarında (STK faaliyetleri ve bunların faydalanıcı grupları) verimli e-öğrenme kurslarının oluşturulmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış pedagojik bir platform tasarlayacak, geliştirecek, test edecek ve değerlendirecektir.
 

Proje Ortaklarımız

Image