Newlife Projesi

Image
“Cömert Bir Ülkede Hayatı Yeniden Şekillendirmek”
Akdeniz ülkelerindeki göç ve mülteci hareketleri son yıllarda benzeri görülmemiş bir ivme kazanmıştır. Avrupa'ya göç yolları boyunca durum hiç olmadığı kadar hızlı değişiyor. Sınırlardan Türkiye'ye, “Doğu Akdeniz Rotası” ndan Türkiye'ye ve Akdeniz'deki adalara, “Orta Akdeniz Yolu” ndan Malta ve Yunanistan'a, “Batı Akdeniz Yolu” ndan Portekiz'e.
Mart 2011'de iç savaşın başlamasından bu yana yaklaşık 11 milyon Suriyeli evlerinden kaçtı. Şimdi, savaşın altıncı yılında, ülke içinde 13.5 milyon insani yardıma muhtaç. Çatışmadan kaçanlar arasında çoğunluk komşu ülkelere veya Suriye'nin kendisine sığındı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) göre, 4,8 milyon Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır ve Irak'a kaçtı ve 6,6 milyon Suriye içinde ülke içinde yerinden edildi. Bu arada yaklaşık bir milyon Avrupa'ya sığınma talebinde bulundu.
Uluslararası anlaşmalara ve “yaşam hakkı” anayasasına göre, diğer hakların uygulanmasını sağlayan temel haklardan biridir. Mültecilerin, sığınmacıların ve göçmenlerin sosyal içermeye güvenebilmeleri ve ev sahibi ülkelerde yaşamlarını sürdürebilmeleri için dil seviyelerini geliştirmeleri gerekir. Dil becerilerinin eksikliği nedeniyle, sosyal çevreleriyle iletişim kuramayan kişiler istatistiklerde gösterilen sorunlara neden olmaktadır. Ev sahibi ülkelerin dillerinden yoksun olan yetişkinler sağlık, eğitim ve tüm alanlarda çözülemez sorunlar yaratır.


Projenin amaçları:
- düşük vasıflı veya düşük nitelikli kadın mültecilerin ihtiyaçlarına yüksek kaliteli öğrenme fırsatlarının arzını iyileştirmek ve yaygınlaştırmak, böylece resmi olmayan ve yaygın öğrenme yoluyla edinilen becerilerin onaylanması da dahil olmak üzere, dijital okuryazarlık yeterliliklerini de kazanırlar. Erasmus + Program Kılavuzunda belirtilmiştir.
- kadın mültecilerin ev sahibi topluluğun veya ülkenin dilini öğrenmesi için e-öğrenme platformunda bir e / m dili öğrenme modülü sağlamak.
- ev sahibi toplumda mültecilerin sosyal entegrasyonunu teşvik eden bir dizi faaliyet uygulamak
Proje amaçları
- dil öğretimi ve öğreniminde kaliteli bir uzaktan eğitim programını geliştirmek ve sağlamak
- kaliteli bir metodoloji ve müfredat sağlamak
- kadın mülteciler için erişilebilirliği artırmak,
- platformu ve diğer BİT Uygulamalarını tasarlar
- BİT becerilerinin kazanılmasını teşvik etmek.
- ortak ülkelere yerleşen kadın mültecilere ortakların dillerinde sanal kurslar sağlamak
Yapılan araştırmalara göre, ev sahibi ülkenin dilini öğrenmeyen mülteciler daha fazla yararlanma ve kötü muamele görme riski altındadır.


Bu amaç ve hedeflerle proje, Android tabanlı mobil uygulamalar aracılığıyla bilgisayarlardan veya akıllı telefonlarından ve / veya tabletlerinden e-öğrenme platformuna ulaşan uzaktan eğitim araçlarının yardımıyla kadın mültecilerin dil öğrenimine (okuryazarlık) odaklanmaktadır. Bu amaçla, hedef kitle sadece okuma yazma yeterliliğine sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda dijital becerilerini ve yeterliliklerini de geliştirecektir.
Proje, personelin Projenin varlığından haberdar olacağı ve dahili olarak öngörüleceği Milli Eğitim Müdürlüğü, e-Öğrenim Eğitim Merkezi, STK ve Üniversite örneğinde olduğu gibi (her ortak çok büyük organizasyonları temsil ettiği için) her katılımcı kuruluşta dahili olarak yaygınlaştırılacaktır. etkiler. Nihai Yaygınlaştırma Seminerleri yerel, bölgesel, ulusal ve AB düzeyinde Türkiye, Yunanistan, Malta ve Portekiz'de gerçekleştirilecektir. Bu dağıtımlar aynı zamanda herkesin katılımını ve katkısını ve ayrıca Proje sonuçlarının daha fazla iç kullanımının artırılmasını öngörmektedir. Dışarıdan, Proje, Eğitim sağlayıcı STK'lar ve eğitim ve e-öğrenme sağlayıcı Kurumlar ve Şirketler (KOBİ'ler, büyük şirketler, okullar ve Üniversiteler) yakınında tüm süre boyunca yayılacaktır. Yerel, bölgesel ve ulusal ağlarının yakınında yayılırken bu önemlidir.
Projenin BİT altyapısı (Web Portalı, e-Öğrenim Platformu ve diğer Web Hizmetleri) eğitimin dijital çağda nasıl olması ve projenin yenilikçi karakterini tamamlaması için bir paradigmadır.
 
 

Bu Proje' dekiProject Partners Ortaklarımız

Image