Dördüncü Sanayi Devrimi kavramı, 2016 yılında, Dünya Ekonomik Forumu'nun Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Klaus Schwab tarafından, İsviçre'deki Davos konferansında, fiziksel dünyayı birleştiren bir dizi yeni teknoloji ile karakterize edilen mevcut çağı belirlemek için sunuldu. , dijital ve biyolojik dünyalar. En çok dile getirilen konu, Dördüncü Sanayi Devrimi'nin istihdam üzerindeki etkisidir. Dünya Ekonomik Forumu, otomasyon, robotik ve yapay zekadaki gelişmelerle birlikte 2020 yılına kadar Avrupa'da beş milyon işin ortadan kaldırılacağını tahmin ediyor (World Economic Forum, 2016). Nitelikli olsun ya da olmasın hiçbir iş, otomasyonun etkisine karşı bağışık değildir.
Teknolojinin benzeri görülmemiş karmaşıklığı ve yapay zekanın entegrasyonu, yakında birçok profesyonel alanda etkili olacaktır. Bir yandan işler yok olurken, diğer yandan özellikle bilgisayar ve teknoloji uzmanları için yeni fırsatlar yaratılacak. Schwab'a (2016) göre önümüzdeki beş yıl kritik bir geçiş dönemidir. Bu senaryoda, programlama ve robotik hakkında bilgi gerektiren ve karmaşık ve sürekli değişen bir dünyaya uyum sağlamalarına olanak tanıyan yeni iş fırsatları için yetişkinlerin eğitimine yatırım yapmak için mükemmel bir fırsat var.
Ancak internetin giderek daha erişilebilir ve mobil hale geldiği bir dünyada, dijital içeriğe erişmek, paylaşmak ve üretmek rutin faaliyetler haline geldi. Bu nedenle vatandaşlar, yaşamlarına yeni fırsatlar getirebilecek teknolojileri kullanmalarını sağlayacak becerilere sahip olmalı ve diğer yandan eleştirel düşünmeyi içeren öğrenme ve yenilik becerilerine odaklanan, giderek karmaşıklaşan yaşam ve çalışma ortamlarına hazırlıklı olmalıdır. ve problem çözme, yaratıcılık ve yenilik, iletişim ve işbirliği (Schwab, 2016). Ayrıca, e-öğrenmede sürekli olarak yeni pedagojik uygulamaları keşfetme ihtiyacı, yaratıcılığı teşvik eden yeni araçlarla yeni içeriği şekillendirme fırsatı yaratır ve yetişkin öğrencilerin içinde yaşadıkları dünyayı daha iyi anlamalarını sağlar.
Ortaklık, yetişkin öğrenciler için Mobil Robotik üzerine işbirliği içinde bir e-Öğrenim kursu tasarlayacak ve geliştirecek, eğitmenlerin ve öğrencilerin teknik becerilerini teşvik edecek ve onların hesaplamalı düşünme ve problem çözme gibi yeni beceriler geliştirmelerini sağlayacak. Ardından, Yetişkin Eğitimi eğitmenleri eşliğinde e-öğrenme eğitim kursu hayata geçirilecek.
Eşzamanlı olarak, bu yetişkin eğitimi eğitmenleri, e-öğrenme eğitim oturumlarında pedagojik uygulamalarını analiz edecek, değerlendirecek, yansıtacak ve ortaklıkla paylaşacaktır. Eğitim süreci boyunca, eğitim bağlamındaki müdahalelerin, projenin amaçlarına yanıt veren işbirlikçi yansımaların nesnesi olabilmesi amaçlanır.
Bu projenin sonunda ortaklık, sanal bir öğrenme platformunda bir e-öğrenme kursu, yetişkin öğrenciler için Mobil Robotik üzerine bir öğretme ve öğrenme araç seti, eğiticiler için yenilikçi eğitim senaryoları ile pedagojik etkinlikler ve uygulamalar ile oluşturmuş olacak. Son olarak ortaklık, süreç boyunca yetişkin eğiticilerin pedagojik uygulamalarına ilişkin deneyimlerini ve algılarını ifade eden bir kitap da geliştirmiş olacaktır.
Schwab, Klaus (2016). Dördüncü Sanayi Devrimi. Cenevre: Dünya Ekonomik Forumu P21'in 21. Yüzyıl Öğrenimi Çerçevesi. (SD). 21. Yüzyıl Becerileri: Öğrencileri yeni Küresel Ekonomiye nasıl hazırlayabilirsiniz? http://www.p21.org/our-work/p21-framework adresinden alındı